Güzel şehir; Denizli

Ülke riski ve turizm geliri
24 Şubat 2020
Onun arabası var
3 Mart 2020

YÖNETMENİN KÖŞESİ

BU hafta ekonomi yazmayacağım. Belki bir es vererek sosyal medyasından tv’ye her yerde konuşulan ekonomik krizin etkisini bir nebze azaltmış olabilirim.

Geçtiğimiz hafta sonu farklı meslek gruplarından oluşan dostlarımızla bir etkinlik için Denizli’deydik. Denizli hızla gelişen ve nüfus olarak da artan bir büyükşehirimiz.

Yollar geniş şehir içi trafiği yok denecek kadar az. Bu noktada gerekli düzenlemeler ve yatırımlar yapılmış. Uzun zamandır gitmemiştim belki de onun da etkisi olabilir…

***

Son yıllarda ismi sıklıkla duyulan ve popülaritesi hızla artan Denizli’nin Nikfer ilçesinden bulunan Denizli Kayak Merkezine çıktık.
Yukarıda Ege bölgesinde olduğunuzu unutuyorsunuz. Dağlar arasında uçsuz bucaksız pistler ve teleferikler…
Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi ancak kayak merkezinin ciddi anlamda alt yapı sorunları olduğunu ifade etmeliyiz. Bir kayak merkezinin kayak odasında kayak ekipmanları bitmez, bitemez. Malzeme kalitesi çok çok zayıf.
Bu kadar turist alan bir merkezin tek bir tuvaleti ve kafeteryası olamaz. Merkezde konaklama yapabileceğiniz bir tesis ne yazık ki hala yapılamamış olması da bir avantaja çevrilememiş.
Merkeze güzel ve şık bir dağ restaurantı yapılabilir ya da bölgedeki üniversitelerle gençlik festivalleri düzenlenebilir böylece katılım artıkça merkezin tanıtımı ve bilinirliği ülke hatta dünya çapında istenen düzeye gelecektir.

***

Deniz Büyükşehir Belediyesi olarak kayak merkezine gereken ilginin ve yatırımın verildiğini düşünmemekteyim. Açıkçası elinizde böylesine kıymetli bir yer varken, neredeyse tüm mesainizi ve bütçesini buraya harcamalısınız. Çünkü en hızlı geri dönüş alacağınız yatırımdır Turizm…
Bu noktada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman ZOLAN ‘ın yerli ve yabancı turist potansiyeli olan bu merkezde daha fazla vakit harcamanızı tavsiye ediyorum.



Müze enflasyona ayak uydurmuş

Denizli’ye gitmişken Pamukkale travertenlerini gezmemek olmazdı. Bölgeye giriş kişi başı 60 TL evet yanlış duymadınız 60 TL. Müze kartınız yoksa yandınız.
Bu fiyata kim giriş yapar açıkçası şaştım kaldım. Kültürel mirasımıza sahip çıkalım diyoruz ama onları görmek için fahiş rakamlar belirliyoruz. Bu fiyatların yüksek olmasında ki sebep bölgenin bakanlık tarafından ihaleyle işletmesinin yerildiğini özel şirket mi acaba?
Umarız bu yanlış fiyat politikasından dönüş yapılır ve dünya harikası olan Pamukkale travertenlerimizi herkes görebilir.


Küçük bir teşekkür

Pamukkale Colossae Thermal Hotel Elvan Hanım’a grubumuz adına teşekkür ediyorum.
Thermal tesislerinin kullanımı konusunda gösterdikleri anlayış ve nezaket oldukça kıymetliydi. Otelin konumu harikaydı. Temiz ve oldukça büyük bir tesis. Yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.
Hepinize iyi haftalar.